Ga naar de inhoud

Lees hier over onze poppenkastvoorstellingen

Poppenkastvoorstellingen volop interactie, muziek en prachtige grote poppen

Poppenkastvoorstellingen over dieren?

Dan is ‘Mag er een krokodil bij jou komen logeren?’ de poppenshow voor jou.

Onze vriendelijke krokodil is namelijk verdwaald en in Nederland terecht gekomen. Best gezellig zo, een beetje babbelen met het publiek. Maar toch.. Hij mist zijn vriendjes uit Afrika ontzettend. Misschien weten de andere dieren uit het bos wel welke kant hij uit moet. Of misschien mag hij een nachtje komen logeren?

Onze krokodil zal het publiek hard nodig hebben. Gelukkig kunnen de kinderen uit het publiek vast de namen van alle dieren. En helpen onze krokodil uiteindelijk terug naar huis. Maar niet voordat er gelachen, gezongen en gezocht wordt!

In al onze poppenkastvoorstellingen kom je originele aanstekelijke liedjes tegen. Samen met de mooie grote poppen, onze schitterende poppentheaters en onze ervaren poppenspeler is deze poppenshow een favoriet. Tijdsduur is 35-45 minuten. Geschikt voor kinderen van 2 – 8 jaar.

Poppenkastvoorstellingen over zingen en dansen?

Dan mag ‘De grote ‘zing en dans mee’ show’ de poppenkastvoorstelling die niet mag ontbreken op jullie locatie!

De presentator van de show kondigt met veel show elke poppen-kandidaat aan. Iedere kandidaat zingt zijn of haar liedje zo mooi mogelijk, want ze doen het voor het leukste publiek ooit. Tot grote hilariteit gaat er regelmatig wat mis, is er ineens een kandidaat verdwenen of valt er een kandidaat over de geluidsinstallatie.

Gelukkig gaat er ook een hoop goed. Het publiek zal daarom regelmatig worden uitgenodigd om lekker mee te zingen en te dansen. Met kinderliedjes die iedereen kent. Het hele publiek beweegt ‘van voor naar achter, en van links naar rechts’. Of wat dacht je van ‘De kop van de kat’? En nog heel veel meer. Een echte feestvoorstelling propvol interactie!

Deze poppenkast voorstelling is inzetbaar in nagenoeg elke situatie. De muppet-achtige poppen maken samen met de aanstekelijke muziek van elke gelegenheid een geslaagd feest. Tijdsduur is 35-45 minuten. Geschikt voor kinderen van 2 – 8 jaar.

Poppenkastvoorstellingen over sprookjes?

Deze moderne bewerking van ‘De Wonderlamp’ is een poppenkast voorstelling die past bij elke (sprookjesachtige) gelegenheid. ‘De coolste tovenaar ter wereld’ zit vol humor, tovenarij en muziek!

De kleine Tim is verhuist en heeft een gloednieuwe kamer gekregen. Al zijn spulletjes staan erin, maar ook iets dat niet van hem is. Een rare, stoffige lamp. In de lamp woont de allercoolste tovenaar ter wereld. En hij heeft Tim, gratis en voor niets, 3 wensen! Wat zou jij wensen als je 3 wensen kreeg?

Het publiek valt om van het lachen, en zit het volgende moment in grote spanning te kijken. Dan weer even een liedje om met z’n allen te zingen. Een voorstelling waar alles in zit. Betoverend leuk! Ook deze poppenkast voorstelling is overal inzetbaar. Lachen, gieren, brullen, zingen en zitten op het puntje van je stoel. Tijdsduur is 35-45 minuten. Geschikt voor kinderen van 2 – 8 jaar.

Poppenkastvoorstellingen over piraten?

Deze waanzinnig leuke poppenkast voorstelling ‘Piraat gestrand’ is een poppentheater versie van de bekende kindertheatervoorstelling van Theater Fantast.

Op een onbewoond eiland heeft een echte piraat schipbreuk geleden. Samen met zijn beste vriend Vic de vogel zit hij vast op het eiland. Zijn schip heeft een gat zo groot als een vrachtwagen. Onze piraat zal de kinderen uit het publiek hard nodig hebben om uiteindelijk weer koers te kunnen zetten naar open zee! En is het eiland echt onbewoond?

Een zeemeermin als zwemjuf, een koning die van belletje trekken houdt en een berg vissengraten. Dit en meer in het vrolijke en spannende avontuur ‘Piraat gestrand’.

Ook deze poppenkast voorstelling is overal inzetbaar. Spanning, avontuur, grappen en grollen en heel veel interactie. Tijdsduur is 35-45 minuten. Voor kinderen van 2 – 8 jaar, en iedereen die avontuurlijk ingesteld is!

Poppenkastvoorstellingen gebaseerd op kinderboeken?

Het vele malen herdrukte kinderboek ‘Spaghetti van Menetti’ is geschreven door de fantastische Kees Leibbrandt. Theater Fantast mocht er een superleuke kindertheatervoorstelling van maken. Wij spelen de poppentheater versie!

Onze gezellige Italiaan Menetti komt terecht in het vreemde stadje Spriet. Alles in Spriet is dun. De bomen, de auto’s, de huizen, de dieren en… de Sprieten zelf. En Menetti? Iemand als hij hebben ze nog nooit gezien. Menetti past niet door de deuren van de huizen van Spriet. Maar dan komt Menetti op een heel goed idee. Maar of zijn idee goed uitpakt?

Deze heerlijke poppenkast voorstelling is overal inzetbaar. Volop interactie, humor, muziek en spanning. Tijdsduur is 35-45 minuten. Voor kinderen van 2 – 8 jaar, en voor iedereen die van lekker eten houdt!

Poppenkastvoorstellingen tijdens de Sinterklaastijd?

sintpop

Wij zijn de Sinterklaas poppenkast specialist! Onze Sinterklaasvoorstellingen spelen we elk Sinterklaasseizoen op vele locaties. En met ontzettend veel plezier! We hebben verschillende Sinterklaasvoorstellingen, en regelmatig komen er nieuwe Sinterklaas poppenkastvoorstellingen bij. Zo zien onze vele terugkomende boekers elk jaar een andere Sinterklaasshow.

Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende Sinterklaas poppenkastvoorstellingen:

  • Een cadeau voor de Sint

Tim is gek op Sinterklaas. Hij kan dan ook niet wachten tot Sinterklaas weer in Nederland is gekomen. En dit jaar wil hij Sinterklaas ook een cadeau geven. Sinterklaas geeft altijd maar cadeaus, en nu vindt Tim het weleens tijd dat de Sint er ook een krijgt. Maar dan wil Tim het wel zelf aan Sinterklaas geven. En dat is nog niet makkelijk. Maar het publiek wil hem daar vast wel bij helpen!

  • De Chocoladelettermachine

O nee! Sinterklaas heeft op zijn reis naar Nederland bezoek gekregen van een grote walvis. De walvis wilde spelen en is toen tegen de stoomboot aangezwommen. Alle chocoladeletters in duizend stukken! Tim wacht in Nederland op zijn favoriete Sinterklaascadeau: een chocoladeletter. Maar dat lijkt dit jaar niet te lukken. Maar dan komt professor Pepernoot met een geweldig idee. Zou het lukken om alle chocoladeletters klaar te hebben voor het Sinterklaasfeest?

  • Alle schoenen zijn verdwenen!

Sinterklaas glundert. Eén van zijn favoriete bezigheden in Nederland is toch altijd het vullen van de schoenen. Er zitten vaak van die mooie tekeningen in de schoenen. De Sint ziet ze in gedachten al allemaal hangen in de stoomboot. Maar wat krijgen we nu? Geen schoen te bekennen! Alle schoenen in Nederland zijn verdwenen. Een hele slimme jongen komt Sinterklaas te hulp. Samen met een, eh, nogal onhandige toverfee komt dit avontuur tot een goed einde. Tenminste, dat hopen we..

  • Help de Hulpsinterklaas

Oef! Het zit niet mee dit jaar. Sinterklaas heeft de Spaanse griep te maken en moet uitzieken op de stoomboot. Is er dan geen Sinterklaasfeest dit jaar? Natuurlijk wel! Tim schiet Sinterklaas te hulp en zal Sinterklaas zijn werk overnemen als hulpsinterklaas. Maar dan moet Tim wel een echte Sinterklaas worden. Alhoewel het publiek daar vast bij wil helpen is het maar de vraag of hij op tijd klaar gaat zijn voor 5 december. Deze sfeervolle Sinterklaas poppenkastvoorstellingen zijn overal inzetbaar. Van basisschool tot bedrijf, en van instelling tot particulier. Als voorstelling op zichzelf, als voorprogramma voor de komst van de Sint of als alternatief voor de Sint. Volop interactie, humor en spanning. Vanzelfsprekend vol met bekende Sinterklaasliedjes. Tijdsduur is 30-40 minuten. Voor kinderen van 2 – 8 jaar, en voor iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt!

Poppenkastvoorstellingen tijdens de kersttijd?

poppenkastvoorstellingen

Ook onze kerstvoorstellingen zijn elk jaar favoriet. Door het hele land spelen we onze kerst poppenkastvoorstellingen. We hebben keuze genoeg, en ook hier komen er regelmatig nieuwe producties uit. Zo zien onze vele terugkomende boekers elk jaar een andere kerstvoorstelling.

Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende kerst poppenkastvoorstellingen:

  • Frosty de Sneeuwpop

Guus is gek op de bijzondere tijd rondom kerstmis. De kerstsfeer, de gezelligheid op straat, de mooie versieringen. Maar hij is pas echt gek op sneeuw. En het allerleukste, dat zijn die leuke sneeuwpoppen. Maar sneeuw in de kersttijd, dat gebeurd niet vaak. Gelukkig heeft Toon de kerstboom een heel goed idee. En daar kan hij het publiek heel goed bij gebruiken.

  • Een kerstbomen avontuur

In de woonkamer van Guus staat een kerstboom. Hartstikke leuk natuurlijk, maar deze kerstboom wil weleens wat anders. Elk jaar moet hij stokstijf stilstaan in de woonkamer. Het is tijd voor avontuur! Met zijn dikke slee sleet hij over de wereld. Maar nu heeft Guus geen kerstboom meer. Hoe lost hij dit nu op? Met hulp van het publiek gaat dat vast goedkomen!

  • Een magische kerst!

Een combinatie tussen een poppenkastvoorstelling zoals hierboven en een kerst kidsmagicshow. De tijdsduur van deze show is 1 uur.

In elke voorstelling kun je een echte ouderwetse sneeuwbui verwachten! Geen zorgen, niets om op te ruimen. Dat doen wij!

Deze sfeervolle kerst poppenkastvoorstellingen zijn overal inzetbaar. Van basisschool tot bedrijf, en van instelling tot particulier. Volop interactie, humor en spanning. Vanzelfsprekend vol met bekende kerstliedjes. Tijdsduur is 30-40 minuten. Voor kinderen van 2 – 8 jaar, en voor iedereen die geniet van de sfeervolle kersttijd!

Poppenkastvoorstellingen tijdens de Kinderboekenweek of de Nationale Voorleesdagen?

poppenkast kinderboekenweek

Elk jaar maken wij een speciale voorstelling op maat in het thema van de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen. Met onze poppenkast voorstellingen kun je deze periodes extra leuk en feestelijk maken. Zo kom je ons ook dan veel tegen op de basisschool en in de bibliotheek.

Wij houden elk jaar in de gaten welke thema’s er actueel zijn. Vanaf dat moment gaan wij teksten schrijven en decor en muziek maken.

Vanzelfsprekend zijn ook deze voorstellingen interactief en vol humor. Tijdsduur is 30-40 minuten. Voor kinderen van 2 – 8 jaar.